Utorok, 7. máj 2024
Prevažne slnečno  12,9 °C
Mimoriadne správy

Organizácie cestovného ruchu dostanú viac peňazí, minister Érsek chce pomôcť turizmu

 Webnoviny  14. júl 2018  336  
Organizácie cestovného ruchu dostanú viac peňazí, minister Érsek chce pomôcť turizmu

BRATISLAVA 14. júla (WebNoviny.sk) - Ministerstvo dopravy a výstavby navýšilo finančnú čiastku, ktorá poputuje organizáciám cestovného ruchu (OCR) na podporu ich aktivít. Spolu 40 subjektov v cestovnom ruchu si v roku 2018 rozdelí takmer 5,7 milióna eur vo forme dotácií.

Turistickému ruchu sa darí


V porovnaní s minulým rokom ide o čiastku navýšenú o približne 700-tisíc eur. Ako informoval rezort dopravy v tlačovej správe, dodatočné peniaze vyčlenil z vlastnej kapitoly a snahou je pomocou nich ešte viac podporiť rozvoj domáceho turistického ruchu.

Odporúčame:
Ochranári, opozícia i verejnosť žiadajú poslancov, aby zastavili spaľovanie kvalitného dreva

"Na Slovensku sa dnes turistickému ruchu darí, čo je samozrejme, veľkou výzvou pre nás všetkých, aby sme v silnej konkurencii dokázali obstáť aj naďalej. Toto je krok k tomu, aby sme podporili zmysluplné a kreatívne projekty, ktoré prilákajú do regiónov ďalších zvedavých návštevníkov,“ uviedol minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

Treba vytvoriť dobre fungujúci systém


Peniaze poputujú do 35 oblastných (OOCR) a piatich krajských organizácií cestovného ruchu (KOCR). Tie musia pridelené prostriedky zo zákona o podpore cestovného ruchu použiť na deväť hlavných aktivít, ako sú napr. marketing, tvorba produktov v cestovnom ruchu, atraktivita cestovného ruchu či vzdelávanie.

"Prideľovanie dotácií a prípadné ďalšie navyšovanie musí predovšetkým odrážať ich efektívne využívanie. Chceme vytvoriť dobre fungujúci systém, ktorý dokáže turistom v regiónoch ponúknuť komplexný produkt a teda zvýšiť tak návštevnosť Slovenska. Dnešná doba inovácií nás tiež núti k vyššej kreativite, ktorú musíme využívať aj v marketingu,“ konštatoval štátny tajomník ministerstva dopravy Peter Ďurček.

Viac k témam: Arpád Érsek, Ministerstvo dopravy a výstavby SR, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Organizácie cestovného ruchu dostanú viac peňazí, minister Érsek chce pomôcť turizmu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.