Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  8,5 °C
Mimoriadne správy

Odklad daní môžu emailom oznámiť všetci daňovníci, nezabudnite na vyplnenie vyžadovaných údajov

 Webnoviny  31. marec 2021  240  
Odklad daní môžu emailom oznámiť všetci daňovníci, nezabudnite na vyplnenie vyžadovaných údajov

31.3.2021 (Webnoviny.sk) - Oznámiť predĺženie lehoty na podanie daňového priznania emailom môžu všetky daňové subjekty, teda aj povinne elektronicky komunikujúci klienti. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Novelu zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v utorok schválil parlament a už ju podpísala aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Cieľom tohto opatrenia je rozšíriť a zjednodušiť klientom komunikáciu s finančnou správou v čase pandémie.

Pomoc v čase pandémie


Ak daňovníci nestíhajú, alebo pre pandémiu sa dostali do problémov, môžu finančnej správe oznámiť predĺženie lehoty na splnenie si tejto povinnosti o tri mesiace, resp. o šesť mesiacov v prípade príjmov zo zahraničia.

Podľa schválenej novely zákona sa zasielanie oznámení o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania emailom vzťahuje na všetky daňové subjekty, teda na „papierovo“ komunikujúcich klientov, aj na tých, ktorí sú povinní komunikovať s finančnou správou elektronicky.

Už zaslané oznámenia budú akceptované


"Finančná správa zároveň akceptuje doteraz zaslané oznámenia o odklade daňových priznaním, keďže chce vyjsť klientom v ústrety," uviedla Rybanská. Ak chce daňovník oznámiť predĺženie lehoty, stačí, ak napíše finančnej správe email na podnety@financnasprava.sk.

Oznámenie musí obsahovať meno, priezvisko, dátum narodenia daňovníka, DIČ alebo rodné číslo (dátum narodenia, ak ide o zahraničnú osobu), adresu trvalého pobytu, novú lehotu na podanie daňového priznania a obchodné meno a IČO (v prípade právnickej osoby-nepodnikateľa).

Viac k témam: daňové priznanie, novela zákona o dani z príjmov, odklad daní
Zdroj: Webnoviny.sk - Odklad daní môžu emailom oznámiť všetci daňovníci, nezabudnite na vyplnenie vyžadovaných údajov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.