Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Odborári zo zväzu KOVO pôjdu protestovať pred parlament, zamestnanci podľa nich prežívajú na hranici chudoby

 Webnoviny  25. október 2021  198  
Odborári zo zväzu KOVO pôjdu protestovať pred parlament, zamestnanci podľa nich prežívajú na hranici chudoby

25.10.2021 (Webnoviny.sk) - Odborový zväz (OZ) KOVO plánuje na stredu protestné zhromaždenie pred budovou Národnej rady SR v Bratislave. Ako uviedli kováci v tlačovej správe, aj takýmto spôsobom chcú poukázať na postupné znižovanie životnej úrovne a sociálnych štandardov slovenských zamestnancov.

Vládu a poslancov parlamentu chcú upozorniť na to, že rýchle prijímanie viacerých pracovnoprávnych legislatívnych zmien bez verejnej diskusie vedie k dramatickému znižovaniu životnej úrovne pracujúcich občanov vrátane slovenských dôchodcov.

„V stredu 27. októbra zasadajú poslanci Národnej rady SR a to je príležitosť osobne im pripomenúť, že zastupujú ľudí tejto krajiny, z ktorých mnohí zarábajú najnižšie mzdy v krajinách EÚ v parite kúpnej sily. To znamená, že za svoje mzdy po zaplatení povinných platieb za bývanie, energiu či potraviny už nie sú schopní slušne žiť, len prežívajú na hranici chudoby," uviedol v tlačovej správe člen predsedníctva Rady OZ KOVO Jaroslav Kopanica.

Hrubá priemerná mzda v krajinách Európskej únie je podľa neho 2 930 eur, kým priemerná hrubá mzda na Slovensku dosahuje 1 133 eur.

Viac k témam: Odborári, Protest, Zamestnanci
Zdroj: Webnoviny.sk - Odborári zo zväzu KOVO pôjdu protestovať pred parlament, zamestnanci podľa nich prežívajú na hranici chudoby © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.