Nedeľa, 12. máj 2024
Jasno  12,9 °C
Mimoriadne správy

Od začiatku roka 2018 odpovedala Sociálna poisťovňa na takmer 10 miliónov otázok exekútorov

 Webnoviny  29. október 2018  328  
Od začiatku roka 2018 odpovedala Sociálna poisťovňa na takmer 10 miliónov otázok exekútorov

BRATISLAVA 29. októbra (WebNoviny.sk) – Od januára do septembra tohto roka Sociálna poisťovňa odpovedala exekútorom cez svoje webové rozhranie na 8,7 mil. otázok na dlžníkov.

Ďalších približne 1,1 mil. podaní, ktoré poisťovňa exekútorom sprostredkovala, bolo komplikovanejších, a preto ich musela došetrovať a dáta verifikovať špecializovaným útvarom. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Služby exekútorom


Sociálna poisťovňa poskytuje na základe platnej legislatívy služby aj exekútorom, v súčasnosti ich využíva približne 377 exekútorských úradov.

Ide o informácie o poberaní rôznych dávok a najmä dôchodkov na účely zrážok z nich a následného uspokojenia veriteľov.

Zadlženosť neustále narastá


Keďže zadlženosť obyvateľov Slovenska aj z radov poberateľov dávok Sociálnej poisťovne neustále narastá, Sociálna poisťovňa predpokladá, že objem služieb tohto charakteru bude aj naďalej stúpať.

Ku koncu septembra tohto roka vykazovali súdy 3,3 milióna neukončených exekučných konaní. Za prvé tri štvrťroky tohto roka Sociálna poisťovňa vykonala spolu 325,6 tisíc exekučných zrážok z dôchodku.

Viac k témam: dlžníci, exekútor, Peter Višváder, Sociálna poisťovňa
Zdroj: Webnoviny.sk - Od začiatku roka 2018 odpovedala Sociálna poisťovňa na takmer 10 miliónov otázok exekútorov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.