Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Obyvatelia Šale sa dočkajú obchvatu mesta, Slovenská správa ciest vypísala tender

 Webnoviny  24. apríl 2019  295  
Obyvatelia Šale sa dočkajú obchvatu mesta, Slovenská správa ciest vypísala tender

NITRA 24. apríla (WebNoviny.sk) - Slovenská správa ciest vypísala verejné obstarávanie na výstavbu obchvatu mesta Šaľa. Predpokladaná hodnota zákazky je 60 316 898 eur bez DPH. Projekt bude spolufinancovaný z eurofondov.

Postavia aj 13 mostných objektov


Ako sa uvádza v oznámení o vyhlásení súťaže zverejnenom vo Vestníku verejného obstarávania, stavba pozostáva z vybudovania preložky cesty I/75 s dĺžkou 11,78 kilometra.

Súčasťou diela bude aj úprava ciest II. a III. triedy, miestnych komunikácií a poľných ciest, a tiež výstavba 13 mostných objektov vrátane mosta cez rieku Váh s dĺžkou 705 metrov.

Uchádzači môžu predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť do 6. júna. Podľa Eriky Kollerovej zo šalianskej radnice by sa výstavba mohla začať koncom tohto roka. Obchvat Šale povedie katastrálnym území mesta Šaľa a obcí Dlhá nad Váhom, Kráľová nad Váhom, Trnovec nad Váhom a jej časti Horný Jatov.

Termín stále posúvali


Výstavba obchvatu Šale sa mala pôvodne začať už pred niekoľkými rokmi, termín sa však neustále odsúval. Obyvatelia mesta dlhodobo poukazujú na neúnosnú dopravnú situáciu a v minulosti zorganizovali niekoľko protestných akcií, pri ktorých v čase špičky zablokovali premávku a pochodovali s transparentmi.

V januári 2017 podpísali predstavitelia mesta, kraja, obcí okresu a Dusla a.s. memorandum, ktoré hovorí o naliehavosti výstavby obchvatu a apeluje na vládu, rezort dopravy, Slovenskú správu ciest a všetky dotknuté inštitúcie, aby urýchlili jeho výstavbu.

„Tešíme sa, že prípravy na realizáciu obchvatu napredujú. Naša snaha - spoločné úsilie vedenia mesta i obyvateľov prináša svoje výsledky,“ povedal primátor Šale Jozef Belický.

Viac k témam: obchvat, Slovenská správa ciest
Zdroj: Webnoviny.sk - Obyvatelia Šale sa dočkajú obchvatu mesta, Slovenská správa ciest vypísala tender © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.