Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

NKÚ spúšťa rozsiahle kontroly. Preverí systém e-Zdravie, úspešnosť integrácie Rómov či pandemickú pomoc

 Webnoviny   5. január 2022  180  
NKÚ spúšťa rozsiahle kontroly. Preverí systém e-Zdravie, úspešnosť integrácie Rómov či pandemickú pomoc

5.1.2022 (Webnoviny.sk) - Najvyšší kontrolný úrad SR (NKÚ) v tomto roku preverí fungovanie systému e-Zdravia. Kontrolóri si tiež posvietia na úspešnosť projektov integrácie Rómov v oblasti vzdelávania, proces modernizácie osobných vlakov, aj na odkanalizovanie obcí či obnovu verejných budov. NKÚ preverí aj účinnosť pandemickej prvej pomoci, ako aj obstarávanie bezpečnostných služieb vo verejnej správe.

„Zameriame sa na osem oblastí verejných politík. Kontrolóri majú spracované projekty na 31 kontrolných akcií vo viac ako stovke subjektov. Od ministerstiev, cez obce a mestá, až po štátne a verejné inštitúcie,“ informovala hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

NKÚ napríklad skontroluje, ako je funkčný a využívaný systém e-Zdravie, rovnako aj ako hospodária národní diaľničiari, či ako sú využívané finančné prostriedky na bezpečnostné služby. Taktiež sa zamerajú na napĺňanie stratégie pre integráciu Rómov do roku 2020 z pohľadu vzdelávania či stratégiu dopravy v oblasti dopravnej infraštruktúry a obnovy verejných budov.

Posúdia účinnosť opatrení vo vzťahu k ochoreniu COVID-19 zavedených obecnými a mestskými zastupiteľstvami. „Šesť rokov od uvedenia do prevádzky elektronického systému monitoringu obvinených a odsúdených osôb kontrolóri vyhodnotia zavedenie a využívanie tohto systému,“ dodala Bolech Dobáková.

Viac k témam: e-Zdravie, integrácia rómov, Kontrola, Verejné financie
Zdroj: Webnoviny.sk - NKÚ spúšťa rozsiahle kontroly. Preverí systém e-Zdravie, úspešnosť integrácie Rómov či pandemickú pomoc © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.