Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Nissan podal žalobu na bývalého šéfa, od Carlosa Ghosna žiadajú astronomické odškodné

 Webnoviny  12. február 2020  344  
Nissan podal žalobu na bývalého šéfa, od Carlosa Ghosna žiadajú astronomické odškodné

12.2.2020 (Webnoviny.sk) - Japonská automobilka Nissan podala na súde v Jokohame žalobu voči svojmu bývalému šéfovi Carlosovi Ghosnovi, ktorou chce dosiahnuť, aby jej zaplatil odškodné v sume 90 mil. USD. Firma uviedla, že sa snaží získať kompenzáciu za "významnú časť peňažných škôd, ktoré jej spôsobil jej bývalý generálny riaditeľ". Informuje o tom portál bbc.com.

Ghosn je v súčasnosti v Libanone, kam ušiel po tom, ako ho v Japonsku na kauciu prepustili z väzby. V Japonsku je obvinený zo zneužitia financií. Automobilka Nissan predpokladá, že suma odškodného, ktorú žiada, "sa v budúcnosti zvýši".

Bude totiž chcieť aj náhradu pokút, ktoré očakáva zo strany regulátorov pre údajne zneužitie financií jej bývalým šéfom. Ghosna v Japonsku obvinili pre údajné podhodnotenie ročného platu a zneužitia firemných fondov. Ghosn bol do svojho zatknutia v novembri 2018 jedným z najvplyvnejších predstaviteľov globálneho automobilového odvetvia.

(1 EUR = 1,0901 USD)

Viac k témam: odškodné, žaloba
Zdroj: Webnoviny.sk - Nissan podal žalobu na bývalého šéfa, od Carlosa Ghosna žiadajú astronomické odškodné © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.