Streda, 8. máj 2024
Mimoriadne správy

Nezamestnanosť na Slovensku sa výrazne nezmenila, najviac ľudí bez práce má Španielsko

 Webnoviny   8. január 2021  230  
Nezamestnanosť na Slovensku sa výrazne nezmenila, najviac ľudí bez práce má Španielsko

8.1.2021 (Webnoviny.sk) - Sezónne upravená miera nezamestnanosti v eurozóne v novembri dosiahla 8,3 percenta. V medzimesačnom porovnaní mierne klesla z októbrovej hodnoty 8,4 percenta. Miera nezamestnanosti sa znížila aj v rámci celej EÚ, a to na 7,5 percenta z októbrových 7,6 percenta.

Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Na Slovensku nezamestnanosť v novembri medzimesačne stagnovala na úrovni 7,1 percenta.

V rámci krajín, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, bola v novembri najvyššia nezamestnanosť v Španielsku, a to 16,4 percenta. Na druhej najhoršej priečke bola Litva s mierou nezamestnanosti 10,4 percenta, nasledovaná Talianskom, kde nezamestnanosť dosiahla 8,9 percenta.

Viac k témam: nezamestnanosť v Európskej únii (EÚ), nezamestnanosť v SR
Zdroj: Webnoviny.sk - Nezamestnanosť na Slovensku sa výrazne nezmenila, najviac ľudí bez práce má Španielsko © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.