Pondelok, 6. máj 2024
Slnečno  19,1 °C
Mimoriadne správy

Nezamestnanosť na Slovensku sa po dvoch mesiacoch mierneho rastu opäť znížila

 Webnoviny  20. september 2018  433  
Nezamestnanosť na Slovensku sa po dvoch mesiacoch mierneho rastu opäť znížila

BRATISLAVA 20. septembra (WebNoviny.sk) - Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu augusta tohto roka oproti júlu klesla o 0,05 percentuálneho bodu na 5,42 %. Miera nezamestnanosti tak minulý mesiac klesla po tom, ako sa dva mesiace po sebe mierne zvýšila.

Medziročne bola miera nezamestnanosti v auguste nižšia o 1,12 percentuálneho bodu. Na štvrtkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič.

Odporúčame:
Foto: Vláda odklepla vyše milión eur na rozvoj okresu Svidník, ministri prvýkrát rokovali digitálne

Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 148 935 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s júlom tohto roka ide o pokles o 1 333 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 29 318 osôb.

Odporúčame:
Slováci sa majú podľa prieskumu lepšie, za nedostatok peňazí môže nezdravý finančný životný štýl

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na "péenke" alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 6,53 %. Medzimesačne to znamenalo pokles o 0,07 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 1,17 percentuálneho bodu.

Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci augusta 179 343 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 1 979 osôb, v porovnaní s augustom vlaňajška je to menej o 30 575 ľudí.

Viac k témam: Marián Valentovič, miera nezamestnanosti, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, nezamestnanosť v SR, práce, Úrad práce sociálnych vecí a rodiny ÚPSVaR
Zdroj: Webnoviny.sk - Nezamestnanosť na Slovensku sa po dvoch mesiacoch mierneho rastu opäť znížila © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.