Sobota, 15. jún 2024
Oblačno  17,5 °C
Mimoriadne správy

Nevyčerpané státisíce eur pôjdu na informačný systém verejného obstarávania, zmenu použitia financií odobrila vláda

 Webnoviny  22. máj 2024  75  
Nevyčerpané státisíce eur pôjdu na informačný systém verejného obstarávania, zmenu použitia financií odobrila vláda

22.5.2024 (SITA.sk) - Nevyčerpané kapitálové výdavky z roku 2022 v súvislosti s projektom Elektronická platforma verejného obstarávania (EPVO) pôjdu na rôzne iné výdavky.

Zmena použitia financií


V rámci zmeny účelu použitia takmer 732-tisíc eur v kapitole Úradu podpredsedu vlády, ktorý neriadi ministerstvo, je určených 570-tisíc eur na bežné výdavky na prevádzku informačného systému EPVO v Oracle cloude. Uvedená platforma verejného obstarávania je prevádzkovaná vo verejnej časti vládneho cloudu. Zmenu použitia financií v stredu odobrila vláda.

Ďalších zhruba 84-tisíc eur pôjde na konzultačné služby k bezpečnosti elektronickej platformy pre spomínanú aplikáciu, na telekomunikačnú a výpočtovú techniku a licencie 71-tisíc eur. Zvyšné peniaze sú určené na zhodnotenie motorových vozidiel.

Rozpočtovým opatrením v roku 2022 bolo v kapitole Úradu vlády SR pre úrad vicepremiéra povolené prekročenie limitu výdavkov na vytvorenie EPVO vo výške cez 5 miliónov eur. V súčasnosti je z tejto sumy zostatok finančných prostriedkov v objeme takmer 3,2 milióna eur.

Náklady na prevádzku


Pred delimitáciou informačných systémov elektronického verejného obstarávania a elektronického trhoviska, ktoré tvoria informačný systém EPVO, boli ich prevádzkové náklady zhruba 1,86 milióna eur ročne.

Náklady v projektu prvej fáze projektu, vrátane migrácie systémov do vládneho cloudu s úpravami, konkrétne do Oracle cloudu, presiahli 2 milióny eur. Náklady na prevádzku platformy dosahujú takmer 2 milióny eur ročne.

Viac k témam: Verejné obstarávanie, vláda SR
Zdroj: SITA.sk - Nevyčerpané státisíce eur pôjdu na informačný systém verejného obstarávania, zmenu použitia financií odobrila vláda © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.