Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  17,3 °C
Mimoriadne správy

Nespokojní farmári opustia po proteste Bratislavu, ich memorandum podporila len opozícia

 Webnoviny  22. jún 2018  293  
Nespokojní farmári opustia po proteste Bratislavu, ich memorandum podporila len opozícia

BRATISLAVA 22. júna (WebNoviny.sk) - Protestujúci farmári v Bratislave v piatok predstavili svoje Memorandum o reforme poľnohospodárstva. Na spoločnú diskusiu o tomto dokumente pozvali všetky koaličné, opozičné aj mimoparlamentné strany okrem ĽSNS.

Nikto zo zástupcov vlády sa rokovania nezúčastnil, no celá opozícia aj najväčšie mimoparlamentné strany vyjadrili memorandu podporu a podpísali ho.

Odporúčame:
Väčšina bodov Košickej výzvy od farmárov z východu Slovenska je splnená, uviedla Matečná

Nespokojní farmári tak po spoločnom rokovaní skonštatovali, že dosiahli, čo chceli a po pochode Za slušné Slovensko v piatok večer opustia Bratislavu. Informoval o tom po spoločnom rokovaní s politikmi predstaviteľ Iniciatívy poľnohospodárov Patrik Magdoško.

"Momentálne sme dosiahli cieľ, ktorí sme chceli dosiahnuť protestom. Spísanie memoranda a jeho podpis opozičnými a mimoparlamentnými politikmi považujeme za splnenie cieľa protestu. To, ako sa vláda dnes zachovala k tomuto dokumentu a účasti na rokovaní, jasne definovalo jej postoj k nám. Svoj názor na vládu SR vyjadríme dnes na pochode Za slušné Slovensko. Po tomto pochode posielam protestujúcich chlapov na žatvu, teda domov," uviedol v piatok Magdoško.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protestná jazda farmárov

Viac k témam: farmári, opozícia, poľnohospodárstvo
Zdroj: Webnoviny.sk - Nespokojní farmári opustia po proteste Bratislavu, ich memorandum podporila len opozícia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.