Pondelok, 30. september 2024
Polojasno  12 °C
Mimoriadne správy

Nemecko chce byť protiváhou USA, minister Maas navrhol vytvoriť Európsky menový fond

 Webnoviny  22. august 2018  336  
Nemecko chce byť protiváhou USA, minister Maas navrhol vytvoriť Európsky menový fond

BERLÍN 22. augusta (WebNoviny.sk) - Nemecko si želá „vyvážené partnerstvo“ s USA, a preto je nevyhnutné „posilniť autonómiu Európy.“ Vyhlásil to nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas.

Nemecko má prevziať svoju časť „zdieľanej zodpovednosti“ a pôsobiť „ako protiváha, keď USA prekročia červenú líniu“, uviedol minister pre stredajšie vydanie denníka Handelsblatt.

Ako spresnil jeho plán silnejšej Európy predpokladá vytvorenie medzinárodných platobných kanálov nezávislých na USA a vznik nezávislého Európskeho menového fondu.

Odporúčame:
Bývalého dozorcu z koncentračného tábora deportovali do Nemecka, účasť na zločinoch popiera

Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas kritizoval nedávne rozhodnutia administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Konkrétne spomenul odstúpenie USA od nukleárnej dohody s Iránom a hrozbu uvalenia sankcií na spoločnosti, ktoré chcú s touto krajinou obchodovať. EÚ má právo chrániť záujmy svojich firiem, zdôraznil minister.

Viac k témam: Donald Trump, Heiko Maas, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecko chce byť protiváhou USA, minister Maas navrhol vytvoriť Európsky menový fond © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.