Pondelok, 30. september 2024
Jasno  6,9 °C
Mimoriadne správy

Nemeckí piloti Ryanairu sa pripoja ku štrajku kolegov, chcú lepšie zmluvy

 Webnoviny   8. august 2018  371  
Nemeckí piloti Ryanairu sa pripoja ku štrajku kolegov, chcú lepšie zmluvy

FRANKFURT 8. augusta (WebNoviny.sk) - Nemeckí piloti leteckej spoločnosti Ryanair sa v piatok pripoja k štrajku svojich kolegov z Írska, Švédska a Belgicka.

Odborová organizácia nemeckých pilotov Vereinigung Cockpit v stredu informovala, že vyzvala pilotov, aby prerušili prácu na 24 hodín od piatka od 3:01 do soboty do 2:59.

Odporúčame:
Štrajkujúci piloti Ryanairu súhlasili, aby na rokovaniach bol prítomný i mediátor

Zástupcovia pilotov na tlačovej konferencii na medzinárodnom letisku vo Frankfurte uviedli, že chcú pracovné zmluvy s porovnateľnými podmienkami, aké majú konkurenti Ryanairu.

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair už skôr oznámila, že v piatok ruší 146 letov. Podľa írskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti RTÉ sa štrajk nemeckých pilotov dotkne všetkých letov z Nemecka.

Viac k témam: letecká doprava, Ryanair, štrajk pilotov
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemeckí piloti Ryanairu sa pripoja ku štrajku kolegov, chcú lepšie zmluvy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.