Streda, 8. máj 2024
Oblačno  10,4 °C
Mimoriadne správy

Nemecké firmy zvýšili ponuku nových pracovných miest, ale dynamika na trhu práce zostáva slabá

 Webnoviny  30. september 2019  538  
Nemecké firmy zvýšili ponuku nových pracovných miest, ale dynamika na trhu práce zostáva slabá

30.9.2019 (Webnoviny.sk) - Dopyt nemeckých firiem po nových zamestnancoch minulý mesiac vzrástol, dynamika na trhu práce však zostáva slabá.Vypláva to z prieskumu, o ktorom informoval v pondelok inštitút Ifo. Index zamestnanosti z jeho dielne posilnil na 98,9 bodu z augustovej úrovne 98,1 bodu.

Hlavným zdrojom rastu bol v septembri sektor služieb, pričom najviac voľných pozícií inzerovali hotely a reštaurácie. Priemysel však pokračoval v znižovaní počtu zamestnancov, čo zasiahlo všetky kľúčové odvetvia.

V maloobchode sa počty pracovníkov stabilizovali a vďaka pokračujúcemu vzostupu na realitnom trhu pokračoval aj silný dopyt po zamestnancoch v stavebníctve.

Viac k témam: ekonomická kríza, nemecká ekonomika, pracovné miesto
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecké firmy zvýšili ponuku nových pracovných miest, ale dynamika na trhu práce zostáva slabá © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.