Pondelok, 30. september 2024
Jasno  4,9 °C
Mimoriadne správy

Nemecká priemyselná výroba sa v júni zmenšila takmer o percento, posilnil iba energetický sektor

 Webnoviny   7. august 2018  243  
Nemecká priemyselná výroba sa v júni zmenšila takmer o percento, posilnil iba energetický sektor

WIESBADEN 7. augusta (WebNoviny.sk) - Nemecká priemyselná výroba sa v júni podľa sezónne a kalendárne upravených údajov medzimesačne zmenšila o 0,9 percenta. Vyplýva to z predbežného odhadu nemeckého štatistického úradu Destatis, ktorý o tom informoval v utorok na svojej internetovej stránke. Júnové oslabenie priemyselnej výroby v Nemecku nasleduje po tom, ako v máji podľa revidovaných údajov medzimesačne vzrástla o 2,4 percenta.

Odporúčame:
Slovenská ekonomika podľa GII výrazne stavia na automobilovom priemysle a bude čeliť hrozbe automatizácie

Bez zahrnutia energetiky a stavebníctva produkcia nemeckého priemyslu v júni klesla o 0,8 percenta. Výroba spotrebných tovarov sa zmenšila o 1,6 percenta, ale produkcia energetického sektora o 2,9 percenta posilnila. Nemecké stavebníctvo sa v júni zmenšilo o 3,2 percenta.

Viac k témam: Destatis, Nemecká priemyselná výroba, zmenšenie
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecká priemyselná výroba sa v júni zmenšila takmer o percento, posilnil iba energetický sektor © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.