Pondelok, 6. máj 2024
Slnečno  19,1 °C
Mimoriadne správy

Nemecká polícia prehľadávala spoločnosť Porsche, dôvodom sú emisné podvody skupiny Volkswagen

 Webnoviny  18. apríl 2018  375  
Nemecká polícia prehľadávala spoločnosť Porsche, dôvodom sú emisné podvody skupiny Volkswagen

BERLÍN 18. apríla (WebNoviny.sk) - Nemeckí vyšetrovatelia v stredu prehľadávali kancelárie spoločnosti Porsche na viacerých miestach v spolkových krajinách Bavorsko a Bádensko-Württembersko. Zásah súvisí s emisným škandálom jej materskej skupiny Volkswagen.

Informovala o tom prokutúra v Stuttgarte, ktorá oznámila, že vyšetruje dvoch súčasných a jedného bývalého manažéra spoločnosti, medzi nimi aj jedného člena predstavenstva. Dôvodom sú podozrenia z podvodu a zavádzajúcej reklamy.

Odporúčame:
Volkswagen v minulom roku rástol, potvrdil pozíciu najväčšieho výrobcu vozidiel na Slovensku

Materská spoločnosť výrobcu luxusných automobilov Porsche, skupina Volkswagen, v septembri 2015 priznala, že do svojich vozidiel inštalovala softvér, ktorý aktivoval kontrolu emisií počas úradných testov a vypínal ju počas riadnej cestnej premávky. Emisný škandál stál doteraz skupinu iba v USA viac ako 23 mld. USD.

(1 EUR = 1,2357 USD)

Viac k témam: emisná kontrola, nemecká polícia, podvod, Porsche, Volkswagen (VW)
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecká polícia prehľadávala spoločnosť Porsche, dôvodom sú emisné podvody skupiny Volkswagen © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.