Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9 °C
Mimoriadne správy

Nemecká ekonomika je v slabej fáze, ministerstvo financií dlhodobú recesiu neočakáva

 Webnoviny  13. september 2019  244  
Nemecká ekonomika je v slabej fáze, ministerstvo financií dlhodobú recesiu neočakáva

13.9.2019 (Webnoviny.sk) - Nemecká ekonomika sa síce nachádza vo fáze oslabovania, dlhodobá recesia však na základe dostupných údajov nehrozí.

Oznámilo to v piatok nemecké ministerstvo financií. V druhom kvartáli najväčšia európska ekonomika klesla o 0,1 % a podľa odhadov viacerých inštitúcií, vrátane centrálnej banky krajiny, pravdepodobne oslabila aj v aktuálnom štvrťroku.

To by znamenalo, že Nemecko sa v treťom kvartáli ocitne v recesii, ktorú ekonómovia zvyčajne definujú ako dva za sebou nasledujúce štvrťroky poklesu hospodárskej aktivity.

Podľa ministerstva financií septembrové dáta poukazujú na ďalší pokles exportu a utlmovanie priemyselnej výroby, stavebný sektor ale zostáva silný.

„Nemecká ekonomika je v slabej fáze, keď potlačený rast globálneho priemyslu ovplyvňuje exportne orientovanú nemeckú ekonomiku... výraznejší prepad alebo dokonca dlhšiu recesiu, však v súčasnosti neočakávame,“ uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

Viac k témam: ekonomická recesia, nemecká ekonomika
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecká ekonomika je v slabej fáze, ministerstvo financií dlhodobú recesiu neočakáva © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.