Utorok, 30. apríl 2024
Slnečno  19,6 °C
Mimoriadne správy

Národný onkologický ústav trápi nedostatok personálu, ministerka Kalavská sa stretla s vedením

 Webnoviny  28. marec 2018  380  
Národný onkologický ústav trápi nedostatok personálu, ministerka Kalavská sa stretla s vedením

BRATISLAVA 28. marca (WebNoviny.sk) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR monitoruje situáciu v Národnom onkologickom ústave (NOÚ). Podľa informácií, ktoré zverejnila TV Markíza, v ústave majú nedostatok personálu a predlžuje sa čakanie pacientov na operácie.

"Ja som tam bola v pondelok, stretla som sa s vedením ústavu. Potom som si pozvala zástupcov kliník, primárov, prednostov, vrchné sestry k nám na ministerstvo, pretože som chcela počuť názor zdola aj názor zhora," povedala novinárom po stredajšom rokovaní vlády nová ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. V súčasnosti rezort podľa nej vyhodnocuje podnety.

Odporúčame:
Ministerka Kalavská nenastupuje do „rozbehnutého vlaku“, tvrdí Lévyová a čaká riešenie problémov

Kalavská pripomenula, že pre ňu je a bude na prvom mieste pacient. "Som ochotná urobiť čokoľvek, aby tento ústav zostal špičkovým ústavom, aby sa tam poskytovala špičková zdravotná starostlivosť. Chcem tam stabilizovať všetkých špičkových lekárov," dodala ministerka s tým, že vykreovať prvotriedneho lekára trvá niekoľko rokov. Ministerstvo taktiež požiadalo zamestnancov NOÚ o vypracovanie strategického plánu pre onkologických pacientov.

Viac k témam: Andrea Kalavská, lekári, Ministerstvo zdravotníctva SR, Národný onkologický ústav (NOÚ), zdravotné sestry
Zdroj: Webnoviny.sk - Národný onkologický ústav trápi nedostatok personálu, ministerka Kalavská sa stretla s vedením © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.