Streda, 2. október 2024
Väčšinou jasno  6,9 °C
Mimoriadne správy

Národný onkologický ústav má nového šéfa, vo výberovom konaní uspel ekonomický riaditeľ Alscher

 Webnoviny  21. jún 2018  354  
Národný onkologický ústav má nového šéfa, vo výberovom konaní uspel ekonomický riaditeľ Alscher

BRATISLAVA 21. júna (WebNoviny.sk) - Vo výberovom konaní na post šéfa Národného onkologického ústavu (NOÚ) uspel Tomáš Alscher, ktorý ústav dočasne viedol po odchode Jozefa Valockého. Tomáš Alscher pôsobil v pozícii ekonomického riaditeľa, vo vedení ústavu je celkovo šesť rokov.

Ako informovalo na svojej stránke ministerstvo zdravotníctva, do výberového konania sa v stanovenom termíne prihlásili traja uchádzači, jeden uchádzač sa nezúčastnil písomnej formy výberového konania. "Výberového konania sa zúčastnili dvaja uchádzači, ktorí splnili predpoklady a požiadavky zriaďovateľa," uviedol rezort.

Odporúčame:
Ministerka Kalavská avizuje Národný onkologický plán, reaguje na kritiku organizácií pacientov

Záverečné hodnotenie sa uskutočnilo 21. júna, v rámci neho výberová komisia zhodnotila výsledky uchádzačov výberového konania (písomné overenie odborných znalostí uchádzačov a projekty stratégie rozvoja organizácie) pridelením bodov na individuálnych hodnotiacich hárkoch a na základe sumárneho súčtu bodov.

Z čela NOÚ odišiel Jozef Valocký po tom, ako sa ústav dostal do personálnych problémov a musel odkladať operácie. Na podobné personálne problémy upozorňovali zamestnanci aj na predchádzajúcom pôsobisku Valockého v nitrianskej fakultnej nemocnici, kde takisto zastával pozíciu generálneho riaditeľa.

Viac k témam: Andrea Kalavská, Ministerstvo zdravotníctva SR, Národný onkologický ústav (NOÚ), zdravotníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk - Národný onkologický ústav má nového šéfa, vo výberovom konaní uspel ekonomický riaditeľ Alscher © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.