Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Namiesto nadmerného množstva turistov by Španielsko uvítalo menej, no kvalitnejších

 Webnoviny  21. január 2022  172  
Namiesto nadmerného množstva turistov by Španielsko uvítalo menej, no kvalitnejších

21.1.2022 (Webnoviny.sk) - Španielsko by namiesto nadmerného množstva turistov radšej uvítalo tých solventnejších, i keď v menšom počte. Ako referuje web euronews.com, v takomto duchu sa vyjadrila FITUR Maria Valcarce.

Viac o téme: Koronavírus


V celom sektore cestovného ruchu, najmä v krajinách, ktoré pred nástupom pandémie koronavírusu mohli trpieť nadmerným turizmom, podľa nej badať nový trend, a to túžbu po väčšom počte tzv. kvalitnejších turistov. „Myslím si, že vo všeobecnosti španielsky sektor pracuje na zvýšení kvality turistov, ktorých prijímame, v zmysle ich schopnosti míňať,“ poznamenala Valcarce.

Španielsko je druhou krajinou na svete v počte návštevníkov zo zahraničia a dôležité podľa nej je to, aby vyhľadávalo skôr menej ľudí, ale vyššie príjmy z cestovného ruchu.

Viac k témam: Koronavírus, Turisti
Zdroj: Webnoviny.sk - Namiesto nadmerného množstva turistov by Španielsko uvítalo menej, no kvalitnejších © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.