Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  13,3 °C
Mimoriadne správy

Najviac zamestnancov opustilo sektor ubytovania, ale úbytok tiež hlásia v stavebníctve či maloobchode

 Webnoviny  12. august 2021  203  
Najviac zamestnancov opustilo sektor ubytovania, ale úbytok tiež hlásia v stavebníctve či maloobchode

12.8.2021 (Webnoviny.sk) - Zamestnanosť sa v júni medziročne zvýšila v informačných a komunikačných činnostiach o 3,6 percenta a vo vybraných trhových službách o 2,2 percenta.

Ako vo štvrtok informoval Štatistický úrad SR (ŠÚ), zamestnanosť sa v šiestom mesiaci tohto roka znížila najviac v ubytovaní, a to o šesť percent. Pokles bol aj vo veľkoobchode - o 4,1 percenta, v stavebníctve o 3,1 percenta, maloobchode o 2,9 percenta, doprave a skladovaní o 2,2 percenta, priemysle a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev zhodne o 1,6 percenta a v predaji a oprave motorových vozidiel o 0,9 percenta.

"V priemere za prvý polrok 2021 v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2020 vzrástla zamestnanosť len v informačných a komunikačných činnostiach o 2,2 percenta a vo vybraných trhových službách o 0,5 percenta," uviedol ŠÚ.

Zamestnanosť klesla v ubytovaní o 17,2 percenta, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 10,5 percenta, stavebníctve o 6,8 percenta, vo veľkoobchode o 5,7 percenta, v maloobchode o 4,1 percenta, priemysle o 3,7 percenta, predaji a oprave motorových vozidiel o tri percentá a v doprave a skladovaní o 2,7 percenta.

Viac k témam: zamestnanosť na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk - Najviac zamestnancov opustilo sektor ubytovania, ale úbytok tiež hlásia v stavebníctve či maloobchode © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.