Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Načas sa stavajú iba štyri kilometre diaľnic, Pčolinská radí Ficovi vziať Mostu-Híd ministerstvo

 Webnoviny  10. jún 2017  368  
Načas sa stavajú iba štyri kilometre diaľnic, Pčolinská radí Ficovi vziať Mostu-Híd ministerstvo

BRATISLAVA 10. júna (WebNoviny.sk) – Premiér Robert Fico bude musieť podľa poslankyne Adriany Pčolinskej z hnutia Sme rodina zobrať Mostu-Híd ministerstvo dopravy. Ako dôvod Pčolinská v rozhovore pre agentúru SITA uviedla medializované problémy v rezorte a významné meškania pri výstavbe diaľnic.

Koalícia si nemôže dovoliť zlyhania


Koalícia si podľa Pčolinskej nemôže dovoliť viditeľné neúspechy a zlyhania, a takých je v pôsobnosti ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd), najmä v Národnej diaľničnej spoločnosti, viac ako dosť.

„Ak sa z 300 kilometrového diaľničného plánu druhej vlády Roberta Fica stavajú načas iba štyri kilometre, premiér to bude musieť riešiť,“ domnieva sa Adriana Pčolinská.

NDS je bojisko politických skupín


Národná diaľničná spoločnosť sa podľa poslankyne zmenila z firmy, ktorá má zabezpečiť rozvoj diaľničnej infraštruktúry na Slovensku, na bojisko politických skupín, oligarchov, lobistov a stavebných firiem, z ktorých sa každý snaží niečo uchmatnúť, no zároveň sa všetci navzájom blokujú, a preto výstavba diaľnic u nás už viac ako rok výrazne viazne.

„Prípadné odobratie ministerstva dopravy potom strane Most-Híd koalícia vykompenzuje napríklad navýšením rozpočtových prostriedkov pre ministerstvo životného prostredia a koaličná karavána pôjde ďalej,“ uzavrela Pčolinská.



Viac k témam: Adriana Pčolinská, Arpád Érsek, Most-Híd, NDS Národná diaľničná spoločnosť, Robert Fico, Sme Rodina Boris Kollár
Zdroj: Webnoviny.sk - Načas sa stavajú iba štyri kilometre diaľnic, Pčolinská radí Ficovi vziať Mostu-Híd ministerstvo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.