Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  10,4 °C
Mimoriadne správy

Na úseku Bratislava – Kvetoslavov pribudol nový osobný vlak, premáva nielen počas pracovných dní

 Webnoviny  16. júl 2018  289  
Na úseku Bratislava – Kvetoslavov pribudol nový osobný vlak, premáva nielen počas pracovných dní

BRATISLAVA 16. júla (WebNoviny.sk) - Na železničnom úseku Bratislava - Kvetoslavov a späť od pondelka 16. júla pribudol nový osobný vlak, ktorý bude premávať v pracovných dňoch popoludní.

Ako informovalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR, po dohode so súkromným dopravcom RegioJet, a. s. zvyšuje kapacitu na uvedenom úseku v rámci posilňovania vlakov na frekventovanej trati medzi Bratislavou a Komárnom.

Dlhodobý cieľ ministra Érseka


"Ponúkame ľuďom ďalšiu možnosť ako prestúpiť do verejnej osobnej dopravy, čo je naším dlhodobým cieľom," povedal minister dopravy a výstavby Arpád Érsek (Most-Híd). "Na tomto úseku navyše cestujúci môžu využiť aj integrovaný cestovný lístok, čo im uľahčuje prestup do MHD," uviedol minister.

Odporúčame:
Súťaže na prevádzku železničných liniek sú nesystémové, SaS posiela ministrovi Érsekovi výzvu

Nový osobný vlak z Bratislavy Hlavnej stanice do Kvetoslavova bude premávať v pracovných dňoch v čase o 17:05 a späť do hlavného mesta sa bude vracať o 17:50. Počas dní pracovného pokoja bude vlak premávať až do Dunajskej Stredy.

"Pôvodný vlak, ktorý v rovnakom čase smeroval z Bratislavy do Komárna, teraz bude presunutý a zrýchlený na spoj REX 1777, ktorý bude z Hlavnej stanice dochádzať o osem minút neskôr, konkrétne o 17:13. Ďalšie zahustenie spojov v ranných špičkách je dnes pre maximálnu vyťaženosť tejto trate technicky nemožné," upozornilo ministerstvo dopravy.

Vysoko vyťažený železničný úsek


Železničný úsek z Bratislavy do Kvetoslavova patrí k vysoko vyťaženým. V posledných rokoch sa zahusťuje rozširujúcou sa výstavbou, a tým aj zvyšujúcim sa počtom obyvateľov, čo prináša ďalšie autá a najmä dopravné kolóny.

Odporúčame:
České dráhy chcú kúpiť konkurenciu, prekážkou by mohol byť aj protimonopolný úrad

Dopravca RegioJet, ktorý prevádzkuje osobnú vlakovú dopravu na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno od marca 2012, je na úseku po Kvetoslavov od apríla tohto roka súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji.

"Pre cestujúcu verejnosť to prinieslo predovšetkým finančne výhodnú a zároveň spoľahlivú alternatívu každodenného cestovania za prácou či vzdelaním, keďže s jedným platným lístkom má možnosť prestúpiť aj do mestskej hromadnej dopravy," dodal rezort dopravy.

Viac k témam: Arpád Érsek, Ministerstvo dopravy a výstavby SR, RegioJet, železničná doprava
Zdroj: Webnoviny.sk - Na úseku Bratislava – Kvetoslavov pribudol nový osobný vlak, premáva nielen počas pracovných dní © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.