Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Na udržanie pracovných miest vyčlení ministerstvo práce ďalších 25 miliónov eur

 Webnoviny  30. apríl 2020  326  
Na udržanie pracovných miest vyčlení ministerstvo práce ďalších 25 miliónov eur

30.4.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) posilní balík peňazí určený na podporu udržania pracovných miest. Rezort práce o tom informoval v tlačovej správe.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


"Peniaze, ktoré boli určené na podporu zamestnávania dlhodobo alebo aj dobrovoľne nezamestnaných s nízkou kvalifikáciou a nedostatkom pracovných skúseností, pôjdu na podporu udržania pracovných miest s garanciou ich udržania," informuje ministerstvo. Na podporu pracovných miest aj s garanciou ich udržania by sa malo využiť 25 miliónov eur.

Výzva projektu Implementačnej agentúry MPSVR SR bola vyhlásená v roku 2018, v čase pred korona krízou a jej úlohou bola podpora zamestnávania dlhodobo nezamestnaných s nízkou kvalifikáciou a nedostatkom pracovných skúseností.

"Takáto podpora sa v aktuálnej situácii, keď je ohrozených desaťtisíce pracovných miest a kvalifikovaných pracovníkov, nejaví ako efektívna, nakoľko žiadatelia plánovali z celkového balíka podpory vytvoriť menej ako 2-tisíc pracovných miest s ročným odhadom nákladov do výšky 21-tisíc eur, navyše bez garancie udržania pracovného miesta po skončení podpory," uvádza MPSVR.

Ministerstvo preto rozhodlo o pozastavení druhého kola výzvy a 25 miliónov eur v danej výzve využiť na podporu pracovných miest aj s garanciou ich udržania.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Na udržanie pracovných miest vyčlení ministerstvo práce ďalších 25 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.