Nedeľa, 19. máj 2024
Zamračené  19,3 °C
Mimoriadne správy

Na Slovensku zadržali stovky falošných eurobankoviek, kopírovala sa nielen päťstoeurovka

 Webnoviny  27. júl 2018  420  
Na Slovensku zadržali stovky falošných eurobankoviek, kopírovala sa nielen päťstoeurovka

BRATISLAVA 27. júla (WebNoviny.sk) - V prvom polroku bolo na Slovensku zadržaných 774 falošných eurových bankoviek. V porovnaní s prvým polrokom 2017 je počet zadržaných falzifikátov približne o polovicu nižší, resp. o 48,6 %. Ako ďalej informovala Národná banka Slovenska (NBS), viac ako 90 % bolo zadržaných v obehu.

Najväčší podiel tvorili falzifikáty nominálnej hodnoty 50 eur. V prvom polroku to bol podiel 48,4 %. Stoeurovky mali podiel 24,7 %. Dvadsaťeurovky predstavovali 9-percentný podiel.

Odporúčame:
Slováci by sa mohli stať obeťami podvodu, vraví NBS a upozorňuje pred online nebankovkou

Centrálna banka zároveň zaznamenala zvýšený výskyt falzifikátov nominálnej hodnoty 500 eur, a to 6,6 %. Desaťeurovky mali podiel 5,3 % a päťeurovky a dvestoeurovky zhodne po 3 %.

V prvom polroku bolo na území Slovenska zadržaných 570 kusov falzifikátov eurových mincí. Počet zadržaných falzifikátov euromincí sa dlhodobo podľa centrálnej banky znižuje. Najväčší podiel tvorili falzifikáty mincí v nominálnej hodnote dve eurá (75,6 %). Všetky falzifikáty mincí boli zadržané v obehu.

Viac k témam: euro, falošné peniaze, Národná banka Slovenska, Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk - Na Slovensku zadržali stovky falošných eurobankoviek, kopírovala sa nielen päťstoeurovka © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.