Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  9,5 °C
Mimoriadne správy

Na Slovensku sa opäť znížila nezamestnanosť, stále sa však drží nad hranicou piatich percent

 Webnoviny  20. december 2018  317  
Na Slovensku sa opäť znížila nezamestnanosť, stále sa však drží nad hranicou piatich percent

BRATISLAVA 20. decembra (WebNoviny.sk) - Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu novembra tohto roka oproti októbru klesla o 0,14 percentuálneho bodu na 5,09 %.

Medziročne bola miera nezamestnanosti v novembri nižšia o 0,86 percentuálneho bodu. Na štvrtkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič.

Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 139 527 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s októbrom tohto roka ide o pokles o 3 812 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 22 560 osôb.

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na "péenke" alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 6,27 %.

Medzimesačne to znamenalo pokles o 0,08 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 0,92 percentuálneho bodu. Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci novembra 171 871 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 2 300 osôb, v porovnaní s novembrom vlaňajška je to menej o 24 184 ľudí.

Viac k témam: Ján Richter, miera nezamestnanosti, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, Sociálna poisťovňa
Zdroj: Webnoviny.sk - Na Slovensku sa opäť znížila nezamestnanosť, stále sa však drží nad hranicou piatich percent © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.