Nedeľa, 29. september 2024
Jasno  6,8 °C
Mimoriadne správy

Na Slovensku pribudol počet pracujúcich dôchodcov, dohodári majú však jednu výhodu

 Webnoviny  29. september 2018  348  
Na Slovensku pribudol počet pracujúcich dôchodcov, dohodári majú však jednu výhodu

BRATISLAVA 29. septembra (WebNoviny.sk) - O vyše 12 tisíc vzrástol na Slovensku za posledný rok počet pracujúcich dôchodcov. Kým v auguste minulého roka pracovalo popri poberaní dôchodku 233 829 občanov, v auguste tohto roka si popri penzii privyrábalo už 245 968 poberateľov dôchodku.

Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Z celkového počtu pracujúcich penzistov bolo v minulom mesiaci 144 411 poberateľov starobného dôchodku, 774 poberateľov predčasného starobného dôchodku a 100 783 poberateľov invalidného dôchodku.

Odporúčame:
Dôchodcovia tento rok opäť dostanú vianočný príspevok, niektorí aj 100 eur

Pracovať popri poberaní dôchodku môžu poberatelia starobného, predčasného starobného (s maximálnym ročným príjmom 2 400 eur) a invalidného dôchodku. Dôchodca, ktorý si privyrába na dohodu a jeho príjem je do 200 eur mesačne, od 1. júla tohto roka neodvádza žiadne odvody na sociálne poistenie.

Viac k témam: dôchodca, Sociálna poisťovňa
Zdroj: Webnoviny.sk - Na Slovensku pribudol počet pracujúcich dôchodcov, dohodári majú však jednu výhodu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.