Utorok, 7. máj 2024
Zamračené  13,1 °C
Mimoriadne správy

Na Slovensku postavia závod na výrobu zemiakových lupienkov, investícia prinesie pracovné miesta

 Webnoviny  23. marec 2018  358  
Na Slovensku postavia závod na výrobu zemiakových lupienkov, investícia prinesie pracovné miesta

NITRA 23. marca (WebNoviny.sk) - V Čechynciach neďaleko Nitry chce slovenský investor postaviť závod na výrobu zemiakových lupienkov. Na pozemkoch s rozlohou 13 027 metrov štvorcových v extraviláne obce vyrastie výrobná hala, administratívna budova, skladovacie priestory, prístrešky a príslušná infraštruktúra. Investícia dosiahne štyri milióny eur.

Ako sa píše v zámere, ktorý zverejnila spoločnosť FROMAX, s. r. o. v rámci zisťovacieho konania podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, výstavba sa má začať v júni 2018 a predpokladaný termín ukončenia výstavby je august 2022.

Odporúčame:
Hygienici upozorňujú na škodlivý výživový doplnok, zložky môžu spôsobiť aj srdcový infarkt

Firma je už v Čechynciach etablovaná, pestovaniu vlastných zemiakov sa venuje dve desaťročia, no len prednedávnom začala vyrábať zemiakové lupienky. Investícia prinesie nové pracovné miesta. V novej výrobnej hale budú zamestnanci pracovať v dvoch zmenách, pričom v jednej zmene bude 16 pracovníkov, z toho 12 vo výrobe a štyria v administratíve.

Viac k témam: Čechynce, potraviny, práca, slovenské potraviny, zamestnanosť na Slovensku, zemiakové lupienky
Zdroj: Webnoviny.sk - Na Slovensku postavia závod na výrobu zemiakových lupienkov, investícia prinesie pracovné miesta © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.