Nedeľa, 5. máj 2024
Slnečno  19 °C
Mimoriadne správy

Na rozvoj regiónov pôjde viac ako milión eur, peniaze získali projekty mimovládnych organizácií

 Webnoviny  26. august 2021  223  
Na rozvoj regiónov pôjde viac ako milión eur, peniaze získali projekty mimovládnych organizácií

26.8.2021 (Webnoviny.sk) - Projekty mimovládnych organizácií zamerané na rozvoj regiónov získajú podporu v objeme 1,1 mil. eur. Pomoc až do výšky 50-tis. eur získali napríklad projekty regionálneho cestovného ruchu, rôzne aktivity na podporu ekológie, dobrovoľníctva, vzdelávania, kultúry či záchranu pamiatok.

Ako vo štvrtok informovalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI), týmto a iným cieľom sa venuje 33 projektov mimovládnych organizácií, ktoré uspeli v jeho jarnej výzve na predkladanie žiadostí o štátnu dotáciu na podporu rozvoja regiónov.

Záujem mimovládnych organizácií bol veľký


"Podpora regiónov je pre nás prioritou. Práve mimovládne organizácie patria medzi dôležitých aktérov ich rozvoja," uviedla vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja Veronika Remišová (Za ľudí).

"Keďže o výzvu bol veľký záujem mimovládnych organizácií, hľadáme možnosti, ako sumu na ich podporu navýšiť," dodala.

Podporu získali aj projekty súvisiace s COVID-19


Vzhľadom na pandemickú situáciu sa o podporu mohli uchádzať aj projekty venované zmierneniu dopadov COVID-19 na život ľudí v regiónoch. Do výzvy prišlo spolu 538 žiadostí. Hodnotiaca komisia vybrala 33 projektov, ktoré získali najvyšší počet bodov a po kontrole a splnení pravidiel môžu získať dotáciu od štátu.

Ďalších 135 projektov síce získalo dostatočné hodnotenie, ale zaradili sa len do zásobníka projektov. Dotáciu budú môcť získať v prípade, ak by sa našli dodatočné zdroje, prípadne by dotáciu nezískali niektoré projekty z prvej skupiny. Zvyšných 370 projektov nezískalo dostatočné hodnotenie.

Viac k témam: cestovný ruch, mimovládne organizácie, rozvoj regiónu
Zdroj: Webnoviny.sk - Na rozvoj regiónov pôjde viac ako milión eur, peniaze získali projekty mimovládnych organizácií © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.