Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno 10,5 °C
Mimoriadne správy
- Ruská armáda pri Avdijivke zrýchlila svoj postup, vojaci vstúpili do obce Očeretyne
- Propalestínske protesty na univerzitách neutíchajú. Došlo k stovkám zatknutí aj zraneniam zasahujúcich policajtov
- Hlavným cieľom ruských útokov na Ukrajine zostáva Časiv Jar. Dobyť ho chcú do konkrétneho dátumu, myslí si Zelenskyj
- Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov
- Ukrajina stiahla americké tanky Abrams z frontu, bojové podmienky sa značne zmenili
Na otvorenie terás čaká takmer 60 percent pohostinstiev, Slováci sa najviac tešia na čapované pivo
17.4.2021 (Webnoviny.sk) - Na otvorenie terás čaká takmer 60 percent slovenských pohostinstiev. Vyplýva to z prieskumu vyše 5 600 partnerov Plzeňského Prazdroja Slovensko. V marci bolo z nich otvorených len 27 percent, pričom väčšina fungovala formou predajného okienka. Čapované pivo pritom predávala len tretina z nich. Až 77 percent z aktuálne zatvorených podnikov chce otvoriť hneď, ako to bude možné.
Z prieskumu ďalej vyplynulo, že pre asi 300 podnikov je zlepšenie situácie v nedohľadne, keďže na to, aby mohli otvoriť, potrebujú aj interiér. Hostia už navyše nezavítajú do viac ako 260 podnikov, ktoré sa zúčastnili prieskumu a ich majitelia definitívne zavreli.
Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu
Stovky ďalších sú na hrane prežitia. Pozitívnou správou pre prevádzkovateľov je však to, že ľudia sa chcú k čapovanému pivu vrátiť. Dáta ukazujú, že až 56 percent Slovákov uviedlo návrat do podnikov ako to, na čo sa po skončení opatrení tešia najviac.
Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, krach, pivo, prieskum, zatvorené obchody
Zdroj: Webnoviny.sk - Na otvorenie terás čaká takmer 60 percent pohostinstiev, Slováci sa najviac tešia na čapované pivo © SITA Všetky práva vyhradené.
Hodnotenie článku
Populárne články
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.