Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Moderna darovala Mexiku viac ako 2,5 milióna dávok vakcín, použijú ich pri vakcinácii učiteľov

 Webnoviny   9. január 2022  151  
Moderna darovala Mexiku viac ako 2,5 milióna dávok vakcín, použijú ich pri vakcinácii učiteľov

9.1.2022 (Webnoviny.sk) - Americká biotechnologická spoločnosť Moderna darovala Mexiku 2,7 milióna dávok svojej vakcíny proti koronavírusu. Dodávka vakcíny dorazila v sobotu na letisko Toluca západne od hlavného mesta Mexiko. Mexickí predstavitelia ju privítali s tým, že očkovaciu látku použijú pri vakcinácii učiteľov.

Viac o téme: Koronavírus


Mexickí učitelia boli po zdravotníkoch druhou skupinou ľudí, ktorých začali vlani na jar očkovať proti ochoreniu COVID-19. V apríli a máji dostalo svoje prvé dávky viac ako 2,7 milióna učiteľov. Väčšine z nich podali jedodávkovú čínsku vakcínu Cansino, ktorej účinnosť zjavne postupom času klesá.

Mexiko, ktoré teraz zaobstaralo viac ako 200 miliónov dávok vakcín, sa usiluje otvoriť prezenčné vyučovanie na všetkých úrovniach. „Sme vďační, že sme dostali tento dar, ktorý bezpochyby pomôže viac chlapcom, dievčatám a mladým ľuďom prichádzať do tried s väčšou bezpečnosťou a istotou,“ vyjadrila sa ministerka školstva Delfina Gómez.

Vakcíny od Moderny dostalo Mexiko v čase, keď tamojší počet testom potvrdených úmrtí v dôsledku koronavírusu presiahol 300-tisíc. V krajine sa však testuje málo a vládne preskúmanie úmrtných listov stanovilo počet mŕtvych na takmer 460-tisíc.

Viac k témam: COVID-19, Očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Moderna darovala Mexiku viac ako 2,5 milióna dávok vakcín, použijú ich pri vakcinácii učiteľov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.