Sobota, 4. máj 2024
Slnečno  20,4 °C
Mimoriadne správy

Mnohí federálni inšpektori, ktorí posudzovali Boeing 737 Max, údajne nemali dostatočné vzdelanie

 Webnoviny   3. apríl 2019  223  
Mnohí federálni inšpektori, ktorí posudzovali Boeing 737 Max, údajne nemali dostatočné vzdelanie

WASHINGTON 3. apríla (WebNoviny.sk) - Senát Kongresu USA prešetruje sťažnosti anonymných oznamovateľov v súvislosti s výcvikom a spôsobilosťou federálnych inšpektorov, ktorí posudzovali lietadlo Boeing 737 Max.

Tento typ stroja v posledných mesiacoch dvakrát tragicky havaroval. Predseda výboru Senátu pre obchod Roger Wicker požiadal v utorok americký Federálny letecký úrad (FAA) o dokumenty a ďalšie informácie.

Wicker uviedol, že viacerí oznamovatelia tvrdia, že mnohí inšpektori FAA, ktorí posudzovali Boeing 737 Max, nemali dostatočné vzdelanie a platné doklady o spôsobilosti a niektorí pravdepodobne pripravovali požiadavky na výcvik pilotov pre toto lietadlo.

Letecký úrad v odpovedi poukázal, že jeho šéf Daniel Elwell sa pred senátormi minulý týždeň vyjadril, že úrad víta externé hodnotenie jeho systémov a procesov. Pri nehodách lietadla Boeing 737 Max v Indonézii a Etiópii zahynulo 346 ľudí.

Viac k témam: Boeing, Boeing 737 MAX, FEE Federálny letecký úrad, Havária Boeingu Ethiopian Airlines (let ET302)
Zdroj: Webnoviny.sk - Mnohí federálni inšpektori, ktorí posudzovali Boeing 737 Max, údajne nemali dostatočné vzdelanie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.