Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Mladomanželia po svadbe ušetria na viacerých poplatkoch, poslanci schválili Ficov návrh

 Webnoviny  25. jún 2019  307  
Mladomanželia po svadbe ušetria na viacerých poplatkoch, poslanci schválili Ficov návrh

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) - Poslanci schválili novelu zákona o správnych poplatkoch, ktorou sa má podporiť vytváranie tradičných foriem rodiny a uľahčiť finančnú situáciu manželov, a to oslobodením od rôznych poplatkov.

Novelu predložili predseda Smeru-SD Robert Fico a jeden z podpredsedov strany Juraj Blanár.

Po novom manželom bezplatne vydajú všetky druhy dokladov, o vydanie ktorých osoby požiadajú v dôsledku zmeny priezviska po uzavretí manželstva. Bezplatný bude tiež zápis zmeny v obchodnom registri z tohto istého dôvodu.

Hlavným účelom novely je podľa predkladateľov zmiernenie finančných nákladov mladomanželov v súvislosti s uzatvorením manželstva, ale i podpora postoja ľudí k vytváraniu tradičných manželských zväzkov a ich pozitívna motivácia k otázke uzatvárania manželstva.

Viac k témam: Národná rada SR, Zákon o správnych poplatkoch
Zdroj: Webnoviny.sk - Mladomanželia po svadbe ušetria na viacerých poplatkoch, poslanci schválili Ficov návrh © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.