Štvrtok, 18. apríl 2024
Mimoriadne správy

Mitsubishi, Siemens aj Signify žiadajú britskú vládu, aby pri pláne obnovy zohľadnila aj klimatickú krízu

 Webnoviny   1. jún 2020  201  
Mitsubishi, Siemens aj Signify žiadajú britskú vládu, aby pri pláne obnovy zohľadnila aj klimatickú krízu

1.6.2020 (Webnoviny.sk) - Viac ako 200 britských firiem a investorov žiada vládu, aby pripravila plán obnovy po koronakríze s dôrazom na životné prostredie. Tvrdia, že ministri by mali využiť obmedzenia prameniace z pandémie ako odrazový mostík pre naštartovanie zelenej ekonomiky.

Snahy o obnovenie hospodárstva by mali ísť ruka v ruke s prísľubom vlády na riešenie klimatickej krízy.

Firmy ako Mitsubishi, Siemens, Signify a mnohé ďalšie navrhujú napríklad podporiť investície do nízkouhlíkových inovácií, infraštruktúry a priemyslu.+

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu




Zamerať sa na odvetvia, ktoré najviac podporujú životné prostredie, zvýšiť počet pracovných miest, urýchliť obnovu hospodárstva a tiež dekarbonizovať hospodárstvo.

Vládu žiadajú, aby zverejnila detailné plány, ktoré vrátia Britániu naspäť k plneniu cieľov v oblasti klímy. "Opatrenia, ktoré znížia emisie skleníkových plynov a stimulujú hospodárstvo, majú potenciál byť efektívnejšie v podpore zamestnanosti a hospodárskeho rastu. Podporujú tiež naše dlhodobé klimatické ciele a prinesú lepšie výsledky v iných kľúčových oblastiach verejných záujmov, akými sú napríklad verejné zdravie alebo duševná pohoda," vyhlásili v liste.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Mitsubishi, Siemens aj Signify žiadajú britskú vládu, aby pri pláne obnovy zohľadnila aj klimatickú krízu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.