Utorok, 3. september 2024
Zamračené  22,4 °C
Mimoriadne správy

Ministri schválili návrh novely zákona o podpore cestovného ruchu, reaguje na potrebu reštartu sektora

 Webnoviny  21. august 2024  117  
Ministri schválili návrh novely zákona o podpore cestovného ruchu, reaguje na potrebu reštartu sektora

21.8.2024 (SITA.sk) - Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR predložilo na rokovanie vlády návrh novely zákona o podpore cestovného ruchu. Cieľom návrhu zákona je úprava a harmonizácia legislatívneho rámca s aktuálnymi potrebami sektora cestovného ruchu.

Navrhovaná právna úprava reaguje na potrebu reštartu sektora cestovného ruchu v dôsledku následkov nepriaznivej situácie spojenej s ochorením COVID-19, následkami vojny na Ukrajine, energetickou krízou a infláciou. Ministri návrh schválili.

Návrh zákona vytvára pomocný nástroj rozvoja a podpory cestovného ruchu s cieľom zdynamizovať a posilniť rozvoj a udržateľnosť cestovného ruchu ako základného piliera pri budovaní ekonomickej prosperity regiónov.

Cieľom aplikácie nového nástroja rozvoja a podpory cestovného ruchu je predovšetkým podporovať inteligentne riadenie rozvoja cestovného ruchu založené na aktívnom zbere a vyhodnocovaní dát o pohybe a návšteve návštevníkov v území spravovanom týmito organizáciami, čo umožní efektívnejšie nastavenie tvorby produktov a ich propagáciu na domácom trhu a zahraničných trhoch.

Ďalším cieľom je podpora zavádzania nových, pravidelných leteckých spojení, ktorej zámerom je zvýšiť dostupnosť, atraktivitu a podiel prenocovaní zahraničných návštevníkov v Slovenskej republike. Uvedená podpora bude mať pozitívne vplyvy na zvýšenie príjmov zo zamestnanosti v sektore cestovného ruchu.

Viac k témam: Cestovný ruch, Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Novela zákona o podpore cestovného ruchu
Zdroj: SITA.sk - Ministri schválili návrh novely zákona o podpore cestovného ruchu, reaguje na potrebu reštartu sektora © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.