Streda, 24. apríl 2024
Oblačno  3,5 °C
Mimoriadne správy

Ministri financií G7 po rokoch dosiahli historickú dohodu, technologické giganty budú platiť férové dane

 Webnoviny   5. jún 2021  220  
Ministri financií G7 po rokoch dosiahli historickú dohodu, technologické giganty budú platiť férové dane

5.6.2021 (Webnoviny.sk) - Najbohatšie krajiny sveta združené v organizácii G7 v sobotu podpísali historickú globálnu dohodu s cieľom čeliť vyhýbaniu sa plateniu daní a zaručiť, že technologické giganty budú platiť férové dane. Informoval o tom šéf britského rezortu financií Rishi Sunak. Uviedol, že ministri financií skupiny G7 dohodu podpísali počas druhého a záverečného dňa zasadania v Londýne.

„Teší ma, že môžem oznámiť, že ministri financií organizácie G7 dnes, po rokoch diskusií, dosiahli historickú dohodu o reforme globálneho daňového systému tak, aby vyhovoval globálnemu digitálnemu veku, a hlavne, aby bol férový, takže tie správne firmy budú platiť správne dane na správnych miestach," povedal Sunak vo videospráve zverejnenej na Twitteri.

Ministri financií G7 na zasadaní v Londýne zároveň súhlasili s princípom minimálnej korporátnej dane na úrovni najmenej 15 percent. Pre vlády by to mohlo znamenať prílev miliárd dolárov na splácanie dlhov, ktoré vznikli počas pandémie ochorenia COVID-19. Dohoda sa môže dotknúť takých technologických gigantov, ako sú Amazon či Google.

Viac k témam: dane, ministri, štáty G7, technologické firmy
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministri financií G7 po rokoch dosiahli historickú dohodu, technologické giganty budú platiť férové dane © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.