Utorok, 23. apríl 2024
Oblačno  7,8 °C
Mimoriadne správy

Ministerstvo vyplatilo v rámci pomoci pre cestovný ruch 20 miliónov eur, s niektorými žiadosťami mešká

 Webnoviny  11. február 2021  215  
Ministerstvo vyplatilo v rámci pomoci pre cestovný ruch 20 miliónov eur, s niektorými žiadosťami mešká

11.2.2021 (Webnoviny.sk) - V rámci štátnej pomoci pre domáci cestovný ruch bolo ku štvrtku vyplatených 20 miliónov eur z celkovej sumy 100 miliónov eur, ktorú má k dispozícii rezort dopravy. Ten dostal už takmer 6-tisíc žiadostí, pričom z minuloročných decembrových žiadostí bolo spracovaných 95 percent, pričom zvyšných 5 percent ešte čaká na vybavenie.

Ako uviedol v online diskusii Radúz Dula, generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu ministerstva dopravy, meškanie vo vybavovaní decembrových žiadostí zapríčinila aktuálna zlá epidemická situácia a ochorenie niektorých zamestnancov rezortu na COVID-19. Zároveň podotkol, že negatívnych odpovedí zo strany ministerstva bolo 110. Väčšina z nich sa však týka žiadateľov, ktorí si chceli svoje žiadosti opraviť.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Minister dopravy Andrej Doležal pripomenul, že rezort musí pri vybavovaní žiadostí dodržiavať prísne a detailné kontroly, aby sa nestalo, že štátnu pomoc dostanú aj neoprávnení žiadatelia.

Správu bude agentúra SITA aktualizovať.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, štátna pomoc, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo vyplatilo v rámci pomoci pre cestovný ruch 20 miliónov eur, s niektorými žiadosťami mešká © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.