Štvrtok, 25. apríl 2024
Slnečno  9 °C
Mimoriadne správy

Ministerstvo vnútra nakúpi respirátory FFP2 bez súťaže, na ochranné prostriedky minie státisíce eur

 Webnoviny  20. február 2021  230  
Ministerstvo vnútra nakúpi respirátory FFP2 bez súťaže, na ochranné prostriedky minie státisíce eur

20.2.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo vnútra by malo dostať respirátory FFP2 bez ventilu v celkovej hodnote 151 600 eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia zverejneného na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie. O dodaní rezort priamo rokoval so spoločnosťou PharmaComp s.r.o.

Viac o téme: Koronavírus


Priame rokovanie s dodávateľom rezort podľa vlastných slov využil z dôvodu mimoriadnej udalosti, pričom vzhľadom na vzniknutú časovú tieseň nie je možné uskutočniť verejnú súťaž ani užšiu súťaž.

„Núdzový stav bol prijatý najmä z dôvodu nepredvídateľnosti vývoja situácie s koronavírusom. Je nutné utvoriť podmienky na prijatie nevyhnutných opatrení na zamedzenie a zmiernenie následkov ohrozenia verejného zdravia z dôvodu ochorenia COVID-19," uvádza ministerstvo s tým, že z dôvodu vývoja epidemiologickej situácie na území SR je potrebné bezodkladne zabezpečiť primárnu ochranu príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a všetkých ostatných zamestnancov rezortu respirátormi.

Rovnakým spôsobom ministerstvo zaobstaráva aj 250 germicídnych žiaričov určených na dezinfekciu vzduchu od mikroorganizmov za prítomnosti ľudí a 50 germicídnych žiaričov na priame ožarovanie priestoru bez prítomnosti ľudí. Zariadenia v hodnote 101 008 eur bez DPH má dodať spoločnosť Nexa, s.r.o.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, respirátory FFP2
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo vnútra nakúpi respirátory FFP2 bez súťaže, na ochranné prostriedky minie státisíce eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.