Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Ministerstvo práce zverejnilo opravné výkazy, zamestnávatelia ich môžu podávať do konca marca

 Webnoviny  24. február 2021  211  
Ministerstvo práce zverejnilo opravné výkazy, zamestnávatelia ich môžu podávať do konca marca

24.2.2021 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR zverejnilo opravené výkazy k čerpaniu príspevkov na udržanie zamestnanosti za január tohto roka. Nezrovnalosti, ktoré vznikli v súvislosti s priemerným hodinovým zárobkom v rámci opatrenia 1 a 3A, rezort práce v nových výkazoch odstránil.

Žiadatelia, ktorí už využili výkazy za január zverejnené do 23. februára tohto roka (vrátane), môžu požiadať od 24. februára o opravu vyplnením a zaslaním príslušného výkazu. Ministerstvo práce a sociálnych vecí o tom informovalo v tlačovej správe.

Ministerstvo nezrovnalosti mrzia


"Mrzí nás vznik nezrovnalosti v priebehu implementácie úprav vo výkazoch pre zamestnávateľov. Naďalej pracujeme na optimalizácii všetkých krokov s cieľom, aby bola „Prvá pomoc“ vyplácaná v súlade s pravidlami a čo najrýchlejšie," uviedlo ministerstvo práce.

Upravený výkaz pre opatrenia 1 a 3A za január tohto roka je už dostupný pre žiadateľov na stránke www.pomahameludom.sk. "Technická náročnosť úpravy si vyžiadala adekvátny čas. MPSVR SR koordinovalo aktivity a procesy tak, aby zamestnávatelia mohli požiadať o príspevok čo najskôr," tvrdí rezort.

Rozdiely budú doplatené


Úprava výkazov sa týka časti zamestnancov s priemerným hodinovým zárobkom nižším ako 4,475 eura. Zamestnávatelia, ktorí uviedli vo výkaze za január najmenej jedného takéhoto zamestnanca, môžu do konca marca tohto roka vyplniť a poslať opravené výkazy. Príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny rozdiel doplatí.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Žiadosti a výkazy za november a december minulého roka môžu žiadatelia podávať do 28. februára tohto roka.

Viac k témam: chyby, mesačný výkaz, nezrovnalosti, zamestnávatelia
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo práce zverejnilo opravné výkazy, zamestnávatelia ich môžu podávať do konca marca © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.