Nedeľa, 28. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ministerstvo práce chce zlepšiť odmeňovanie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí, osobný príplatok má byť vyšší

 Webnoviny   9. júl 2023  146  
Ministerstvo práce chce zlepšiť odmeňovanie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí, osobný príplatok má byť vyšší

9.7.2023 (SITA.sk) - Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková chce zlepšiť odmeňovanie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí. Uviedla to v rozhovore pre agentúru SITA.

Upozornila na to, že súčasná úradnícka vláda Ľudovíta Ódora má obmedzené kompetencie a nedostatok času vzhľadom na dĺžku legislatívnych procesov. Preto nie je možné strategicky novelizovať zákon o štátnej službe, ktorý upravuje odmeňovanie štátnych zamestnancov za výkon pohotovosti.

„Rozhodli sme sa, že najakútnejšie problémy budeme riešiť prostredníctvom nariadenia vlády," povedala. Pôjde podľa nej o cielenú a adresnú podporu zvýšením osobného príplatku. „Na to budú, samozrejme, potrebné dodatočné finančné prostriedky," uviedla.

Upozornila na to, že výkon služobnej pohotovosti je jednou z najnáročnejších činností v oblasti sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately. Pracovníci sú v služobnej pohotovosti počas víkendov, mimo pracovný čas a môžu byť kedykoľvek privolaní na pomoc do terénu.

Prečítajte si celý rozhovor TU.



Viac k témam: inflačná pomoc, Ministerka práce sociálnych vecí a rodiny SR, Odmeňovanie, Premiér Slovenskej republiky, Príplatky, Sociálne služby, Životné minimum
Zdroj: SITA.sk - Ministerstvo práce chce zlepšiť odmeňovanie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí, osobný príplatok má byť vyšší © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.