Štvrtok, 18. apríl 2024
Zamračené  6,5 °C
Mimoriadne správy

Ministerstvo hospodárstva chce zaviesť semafor opatrení proti koronavírusu, inšpirovalo sa Amazonom

 Webnoviny   8. september 2020  271  
Ministerstvo hospodárstva chce zaviesť semafor opatrení proti koronavírusu, inšpirovalo sa Amazonom

8.9.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo hospodárstva SR zvažuje prípravu tzv. inteligentného semafora preventívnych opatrení proti COVID-19 pre súkromný sektor. V centre jeho záujmu budú najmä veľké spoločnosti.

V tejto súvislosti navštívil štátny tajomník rezortu Ján Oravec logistické centrum Amazonu v Seredi, kde si pozrel postupy a opatrenia zavedené v súvislosti s pandémiou. Práve skúsenosti veľkých firiem v tejto oblasti môžu byť podľa ministerstva jednou z inšpirácií pre jeho ďalšie kroky v tejto oblasti.

"Všetci chceme, aby boli opatrenia účinné, ale bez toho, aby bola ekonomika odstavená. Koronavírus tu je a pravdepodobne istý čas ešte bude a mali by sme sa naučiť s ním žiť. Amazon je dobrým príkladom toho, že sa to dá,“ povedal Oravec.

Spoločnosť prijala viaceré bezpečnostné opatrenia. Ide hlavne o zabezpečenie sociálneho odstupu, pri vstupe do budovy sa meria teplota každému zamestnancovi, zvýšil sa počet prestávok a skupín zamestnancov a zdvojnásobil počet autobusových liniek dotovanej dopravy zamestnancov, aby sa autobusy naplnili len na 25 percent.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo hospodárstva chce zaviesť semafor opatrení proti koronavírusu, inšpirovalo sa Amazonom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.