Sobota, 4. máj 2024
Slnečno  16,6 °C
Mimoriadne správy

Minister Kažimír avizuje dobré obdobie pre reformy, darí sa svetovej aj európskej ekonomike

 Webnoviny  22. apríl 2018  258  
Minister Kažimír avizuje dobré obdobie pre reformy, darí sa svetovej aj európskej ekonomike

BRATISLAVA 22. apríla (WebNoviny.sk) - Svetovej ekonomike, vrátane európskej, sa momentálne veľmi darí, čo možno vidieť ako na samotných číslach ekonomického rastu, tak aj na číslach nezamestnanosti a treba to využiť na reformy.

Konštatoval to minister financií SR Peter Kažimír, ktorý sa koncom tohto týždňa zúčastnil pravidelného jarného zasadnutia (SpringMeetings) Medzinárodného menového fondu (MMF) vo Washingtone. "To čo je teraz najdôležitejšie, je využiť toto priaznivé obdobie na zintenzívnenie ekonomických a inštitucionálnych reforiem,“ povedal minister Kažimír. "Ako sa hovorí, šťastie praje pripraveným", dodal.

Zmeny počas "slnečných dní"


Ako sa ďalej uvádza v tlačovej správe ministerstva financií, tohtoročné jarné stretnutie MMF bolo venované nevyhnutnosti reforiem počas "slnečných dní", potrebe zvyšovať investície do zdravotníctva, nutnosti podporiť potenciál inovatívnych častí ekonomiky, ako aj financovaniu projektov tzv. inteligentných miest.

Odporúčame:
Premiér Pellegrini predstavil priority svojej vlády, všetkým ministrom zadal dve úlohy

Na spoločnom stretnutí ministerstva financií a Národnej banky Slovenska, vedenom ministrom Kažimírom, štátnym tajomníkom Radkom Kurucom a guvernérom NBS Jozefom Makúchom, s expertným tímom MMF sa hovorilo o aktuálnom stave verejných financií a finančného sektora.

Riadenie verejných financií


Ministerstvo financií v spolupráci so Svetovou Bankou vo Washingtone tiež predstavili e-learningový program venovaný možnostiam a nástrojom zlepšovania a zefektívnenia riadenia verejných financií. Samotný program bude spustený v polovici mája a je určený pre ministerstvá financií, expertov venujúcich sa verejným financiám, ako aj pre analytikov.

Odporúčame:
Časť poisťovní môže podľa Kažimíra zvýšiť ceny produktov, zamestnávatelia daň z poistenia odmietajú

Minister Peter Kažimír sa spoločne so slovenským veľvyslancom vo Washingtone Petrom Kmecom stretli aj s predstaviteľmi dvoch slovenských inovatívnych startup firiem Cviker a GoSpace, pričom sa venovali strategickým plánom oboch spoločností do budúcnosti.

Viac k témam: Ministerstvo financií SR, MMF Medzinárodný menový fond, Národná banka Slovenska, Peter Kažimír
Zdroj: Webnoviny.sk - Minister Kažimír avizuje dobré obdobie pre reformy, darí sa svetovej aj európskej ekonomike © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.