Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno  11,4 °C
Mimoriadne správy

Mexiko hovorí o pokroku v rokovaniach, ale USA naďalej plánujú zaviesť vyššie clá na tovary

 Webnoviny   7. jún 2019  292  
Mexiko hovorí o pokroku v rokovaniach, ale USA naďalej plánujú zaviesť vyššie clá na tovary

WASHINGTON 7. júna (WebNoviny.sk) - Americkí a mexickí predstavitelia tvrdia, že dosahujú pokrok, keďže sa snažia odvrátiť uvalenie ciel na tovary z Mexika. Americký viceprezident Mike Pence vo štvrtok povedal, že ho povzbudil najnovší návrh zo strany Mexika, ale zatiaľ sa clá plánujú od pondelka zaviesť.

Dodal, že bude na prezidentovi, aby rozhodol, či Mexiko robí dostatok na odvrátenie ciel. Prezident Donald Trump hrozí uvalením 5-percentného cla na všetky mexické tovary v snahe donútiť Mexiko, aby zabrzdilo prúd migrantov zo Strednej Ameriky.

Počas návštevy Európy Trump novinárom povedal, že vyjednávači dosiahli "veľký pokrok". Naďalej je však nejasné, či sa nejaká dohoda môže uzavrieť, keď Trump je mimo USA.

Americkí zákonodarcovia, ktorí rokujú s americkými a mexickými predstaviteľmi, však vyslovili nádej, že sa môže dosiahnuť dohoda, ktorá Trumpa uspokojí alebo aspoň odloží uplatnenie ciel.

Viac k témam: clá USA, Mexiko, migranti
Zdroj: Webnoviny.sk - Mexiko hovorí o pokroku v rokovaniach, ale USA naďalej plánujú zaviesť vyššie clá na tovary © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.