Pondelok, 6. máj 2024
Slnečno  20,5 °C
Mimoriadne správy

Magna dostala od BMW rekordnú zákazku na prevodovky, vyrábať sa budú aj na Slovensku

 Webnoviny  31. október 2019  352  
Magna dostala od BMW rekordnú zákazku na prevodovky, vyrábať sa budú aj na Slovensku

31.10.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenský závod automobilového dodávateľa Magna v Kechneci bude mať, zdá sa, o robotu postarané. Spolu s nemeckou fabrikou koncernu Magna v Neuensteine má totiž zabezpečiť pokrytie vôbec najväčšej objednávky na prevodovky v histórii firmy, ktorú dostala od spoločnosti BMW Group. Informovala o tom kanadská skupina Magna International.

Viacročná zmluva


Podrobnosti kontraktu, ktorý s nemeckou automobilkou uzavrela, však Magna nezverejnila. Uviedla len, že ide o viacročnú zmluvu zahŕňajúcu všetky dvojspojkové prevodovky pre pohon predných kolies, vrátane variantu s hybridným pohonom.

Tieto prevodovky sa pritom podľa spoločnosti Magna budú využívať až vo viac ako 170 verziách automobilov.

Spoločnosť Magna vyrába na Slovensku prevodovky v pôvodnom závode Getrag Ford Transmissions Slovakia v Kechneci. Ten je pritom ešte stále v procese prechodu priamo pod kanadskú spoločnosť Magna International.

Akvizíciu posudzuje Brusel


Hoci globálnu dohodu o prevzatí skupiny spoločností Getrag Magnou podpísali obe strany ešte v roku 2015, Európska komisia len začiatkom tohto roka začala posudzovať akvizíciu slovenského závodu.

Následne by mal postupne na Magnu prechádzať majetok aj zamestnanecké kontrakty a mala by sa stať jediným vlastníkom fabriky.

Slovenský závod spoločnosti Getrag v Kechneci sa pritom začal budovať v roku 2005 a zaberá plochu viac ako 50 tis. metrov štvorcových. V závode sa vyrábajú dvojspojkové prevodovky pre automobily. Podľa zverejnených údajov pritom v závode v minulom roku pracovalo zhruba 740 zamestnancov.

Viac k témam: automotive, priemyselná výroba
Zdroj: Webnoviny.sk - Magna dostala od BMW rekordnú zákazku na prevodovky, vyrábať sa budú aj na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.