Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Maďarsko nerobí rozdiely, pri budovaní 5G siete pomôže aj čínsky Huawei

 Webnoviny   5. november 2019  321  
Maďarsko nerobí rozdiely, pri budovaní 5G siete pomôže aj čínsky Huawei

5.11.2019 (Webnoviny.sk) - Čínsky výrobca telekomunikačných zariadení Huawei sa bude podieľať na výstavbe maďarskej telekomunikačnej bezdrôtovej siete 5G. Minister zahraničných vecí Maďarska Péter Szijjártó v utorok v Šanghaji uviedol, že Huawei bude na projekte spolupracovať s britským operátorom Vodafone a nemeckou spoločnosťou Deutsche Telekom.

Dodal, že Maďarsko nerobí rozdiely medzi firmami podľa toho, z ktorej krajiny pochádzajú, ak dodržiavajú zákony a regulačné predpisy krajiny.

USA sa snažia presvedčiť svojich spojencov, aby nepoužívali zariadenia Huawei, keďže podľa Washingtonu predstavujú bezpečnostné riziko. Šéf maďarskej diplomacie Szijjártó však v apríli povedal, že dobrá spolupráca jeho krajiny s firmou Huawei je ekonomickým a strategickým záujmom Maďarska. Huawei má v krajine jedno zo svojich najväčších európskych centier.

Viac k témam: 5G sieť
Zdroj: Webnoviny.sk - Maďarsko nerobí rozdiely, pri budovaní 5G siete pomôže aj čínsky Huawei © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.