Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Ľudí bez práce na Slovensku opäť pribudlo, miera nezamestnanosti stúpla druhý mesiac po sebe

 Webnoviny  20. august 2018  291  
Ľudí bez práce na Slovensku opäť pribudlo, miera nezamestnanosti stúpla druhý mesiac po sebe

BRATISLAVA 20. augusta (WebNoviny.sk) - Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu júla tohto roka oproti júnu stúpla o 0,04 percentuálneho bodu na 5,47 %.

Miera nezamestnanosti sa tak zvýšila druhý mesiac po sebe, keď v júni išla nahor o 0,06 percentuálneho bodu na 5,43 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti minulý mesiac nižšia o 1,23 percentuálneho bodu. Na pondelkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič.

Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 150 268 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s júnom tohto roka ide o nárast o 541 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 32 486 osôb.

Odporúčame:
Zamestnanosť na Slovensku stúpla viac ako priemer EÚ, ministerstvo chce splniť ešte jeden cieľ

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na "péenke" alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 6,60 %.

Medzimesačne to znamenalo nárast o 0,02 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 1,31 percentuálneho bodu. Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci júla 181 322 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 152 osôb, v porovnaní s júlom vlaňajška je to menej o 34 173 ľudí.

Viac k témam: Marián Valentovič, nezamestnanosť v SR, Úrad práce sociálnych vecí a rodiny ÚPSVaR
Zdroj: Webnoviny.sk - Ľudí bez práce na Slovensku opäť pribudlo, miera nezamestnanosti stúpla druhý mesiac po sebe © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.