Štvrtok, 28. marec 2024
Zamračené  12,9 °C
Mimoriadne správy

Limit zamestnancov na testovanie COVID-19 pre fabriky sa nezníži, ale môže sa týkať aj priemyselného parku

 Webnoviny  26. október 2020  197  
Limit zamestnancov na testovanie COVID-19 pre fabriky sa nezníži, ale môže sa týkať aj priemyselného parku

26.10.2020 (Webnoviny.sk) - Podnikateľský sektor volá po znížení limitu, štát to však odmieta. Limit 4 000 zamestnancov, ktorý musia spĺňať firmy na to, aby mohli pretestovať svojich zamestnancov vo vlastnej réžii, neznamená, že tento počet zamestnancov musí mať jedna konkrétna fabrika, môže ísť aj o celý priemyselný park.

V pondelok to vyhlásil minister obrany Jaroslav Naď. "Ak to dáme na nižšiu úroveň, stratili by sme kontrolu nad celým procesom testovania," vysvetlil minister obrany.

Ako zároveň dodal, na testovanie zabezpečia zodpovednú osobu - profesionálneho vojaka a poskytnú antigénové testy. V budúcnosti by však možnosť testovania vo vlastnej réžii mohli získať aj menšie firmy.

"Ak pretestujeme celú krajinu dvakrát, následne uvažujeme o tom, že sa bude môcť priebežne testovať aj v menších firmách," uviedol Naď.

Viac o téme: Koronavírus


Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu



Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, minister obrany SR, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk - Limit zamestnancov na testovanie COVID-19 pre fabriky sa nezníži, ale môže sa týkať aj priemyselného parku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.