Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Letecké spoločnosti pridali 26 letov do Bratislavy a späť

 Webnoviny  19. december 2016  410  
Letecké spoločnosti pridali 26 letov do Bratislavy a späť

Letecké spoločnosti počas Vianoc naplánovali svoje lety do Bratislavy a späť v dopoludňajších hodinách tak, aby sa mohli cestujúci dostať domov na sviatky včas. Spolu dvadsať letov (desať príletov, desať odletov) pridala letecká spoločnosť Ryanair.BRATISLAVA 19. decembra (WebNoviny.sk) - Letecké spoločnosti, ktoré prevádzkujú pravidelné lety z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave, pridali v období pred a po Vianociach od 18. decembra do 7. januára 2017 spolu 26 letov, teda odletov aj príletov.

Lety sú naplánované v dopoludňajších hodinách

Zároveň sú počas Vianoc lety naplánované v dopoludňajších hodinách tak, aby sa mohli cestujúci dostať domov na sviatky včas. Ako v pondelok informovalo letisko, letecké spoločnosti už pri tvorbe svojich zimných letových poriadkov rátajú so zvýšeným záujmom cestujúcich o lety počas vianočných sviatkov a nového roku.

"Spolu dvadsať letov (desať príletov, desať odletov) pridala letecká spoločnosť Ryanair, a to z destinácií Londýn-Stansted a spiatočne (dve pridané rotácie letov), a tiež prílety z miest Manchester, Atény, Madrid, Birmingham, Dublin, Miláno a Niš a odlety do týchto miest nad rámec pravidelných týždenných frekvencií," priblížila hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Do Dubaja, Moskvy, ale aj Košíc

Letecká spoločnosť Pobeda pridala dva lety (jeden odlet, jeden prílet) z Moskvy (letisko Vnukovo) a späť. Aerolínie flydubai pridali štyri lety (dva odlety, dva prílety) do Dubaja a spiatočne.

"Aby boli cestujúci čo najskôr doma so svojou rodinou, aj tento rok sú všetky lety z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave naplánované počas Štedrého dňa do 17:45 - posledný odlet do Moskvy, pričom počas prvého sviatku vianočného nenaplánovala žiadna letecká spoločnosť pravidelný odlet z Bratislavy," uviedla Ševčíková. Rovnako sú v dopoludňajších hodinách naplánované aj lety 31. decembra, kedy sa posledný odlet uskutoční o 13:35 do Dubaja a posledný prílet z Atén o 17:35.

"V rámci vnútroštátnych letov možno využiť rýchle letecké spojenie medzi dvoma najväčšími slovenskými mestami na trase Bratislava - Košice a spiatočne, ktoré zabezpečuje spoločnosť České aerolínie s frekvenciou osemkrát týždenne. Cestujúci sa tak na opačný koniec Slovenska dostanú už približne za hodinu," dodala Ševčíková.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.