Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Ľahká americká ropa má za sebou najhorší mesiac za desaťročie

 Webnoviny   2. december 2018  369  
Ľahká americká ropa má za sebou najhorší mesiac za desaťročie

NEW YORK 2. decembra (WebNoviny.sk) - Cena ľahkej americkej ropy sa v piatok opäť znížila a chvíľu sa obchodovala pod úrovňou 50 USD za barel.

V úvode obchodovania zlacnela o vyše tri percentá. Neskôr časť strát vymazala a oproti predošlému dňu uzavrela nižšie o percento, a to na úrovni 50,93 USD za barel.

Ceny ropy opäť oslabili


Za celý november ľahká americká ropa klesla o 22 percent, čiže išlo o jej najhorší mesiac za desaťročie. Poškodili ju totiž obavy, že ponuka je príliš vysoká v čase, keď sa globálny ekonomický rast spomaľuje.

Severomorská ropa Brent, ktorej cena sa považuje za medzinárodnú referenčnú cenu, v piatok oslabila o 1,3 percenta na 58,71 USD za barel.

Drahým kovom sa nedarilo


Veľkoobchodná cena benzínu na americkom trhu v závere týždňa klesla o 0,9 percenta na 1,44 USD za galón a vykurovací olej sa obchodoval na úrovni 1,85 USD za galón, čiže jeho cena v podstate stagnovala.

V piatok sa nedarilo ani drahým kovom. Zlato zlacnelo o 0,4 percenta na 1 226 USD za uncu a cena striebra sa znížila o 1,3 percenta na 14,22 USD za uncu.

(1 EUR = 1,1359 USD)

Viac k témam: ceny ropy, ropa, striebro, Svetové komoditné trhy, zlato
Zdroj: Webnoviny.sk - Ľahká americká ropa má za sebou najhorší mesiac za desaťročie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.