Štvrtok, 2. máj 2024
Prevažne slnečno  16,5 °C
Mimoriadne správy

Kybernetickú bezpečnosť ohrozuje najmä ľudský faktor, spoločnosti chcú ochrániť priemyselné siete

 Webnoviny  25. august 2019  358  
Kybernetickú bezpečnosť ohrozuje najmä ľudský faktor, spoločnosti chcú ochrániť priemyselné siete

25.8.2019 (Webnoviny.sk) - Napriek rastúcej automatizácii predstavuje najväčšie riziko pre procesy v priemysle v oblasti kybernetickej bezpečnosti naďalej ľudský faktor.

Chyby spôsobené či už zámerným alebo neúmyselným konaním zamestnancov, tvorili podľa správy spoločnosti Kaspersky o stave kybernetickej bezpečnosti v priemysle v minulom roku až 52 % týchto prípadov. Do zvýšenej ochrany procesov napriek tomu investuje iba 57 % z firiem.

Prieskum Kaspersky tiež ukázal, že až štyri z piatich spoločností považujú digitalizáciu operačných sietí za jednu z najdôležitejších úloh v tomto roku. Je to aj tým, že firmy pôsobiace v priemyselných odvetviach sa pripravujú na digitalizáciu priemyselných sietí a prijatie štandardov Priemyslu 4.0.

"Tohtoročná štúdia ukazuje, že spoločnosti sa snažia zlepšiť ochranu priemyselných sietí. To je však dosiahnuteľné jedine vtedy, ak sa zaoberajú rizikami súvisiacimi s nedostatkom kvalifikovaných pracovníkov a chybami zamestnancov," komentuje brand manager priemyselnej bezpečnosti spoločnosti Kaspersky Georgy Shebuldaev.

Viac k témam: bezpečnosť dát, Kaspersky Lab, počítače, priemysel
Zdroj: Webnoviny.sk - Kybernetickú bezpečnosť ohrozuje najmä ľudský faktor, spoločnosti chcú ochrániť priemyselné siete © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.